7. maja 2025 se je na Francoskem inštitutu zbrala nacionalna žirija za izbor najboljših prispevkov, ki so jih že osmo leto zapored pripravili učenci in učenke slovenskih osnovnih in srednjih šol. Zdaj pa so tu rezultati.
Prvo nagrado, Zlati makron 2025 prejme:
Ostali dobitniki nagrad (2. do 15. mesto):
Tudi letos smo prejeli veliko prispevkov zaradi katerih so se nam cedile sline! Čestitke vsem in na ponovno srečanje v naslednjem letu!
- Aalina Bokani avec »Les canelés bordelais« (OŠ Franceta Bevka, učiteljica Jelka Perne).

>>> v kategoriji osnovnih šol
- Kiki Štok s sladico La religieuse au chocolat de la vie simple (Pionirski Dom, učiteljica Sara Hevia)
- Julija Omerzu s sladico Les madeleines vivantes (OŠ Kolezija, učiteljica Petra Kobe Tomič)
- Nika Pintar s sladico Les macarons vivants au chocolat (OŠ Trebnje, učiteljice Saša Bedene)
- Lucija Bric s sladico L’île flottante polaire (Pionirski Dom, učiteljica Sara Hevia)
- Simon Perme s sladico Le soufflé écobio (Pionirski Dom, učiteljica Sara Hevia)
- Eva Pekušek s sladico Les macarons de la Terre (OŠ Janka Glazerja Ruše, učiteljica Mateja Podlesek)
>>> v kategoriji srednjih šol
- Sara Vučajnik s sladico Les petits gâteaux aux pommes et à la cannelle (I. gimnazija v Celju, profesorica Andrejka Lorenčak)
- Zala Bajc s sladico Les éclairs au chocolat (I. gimnazija v Celju, profesorica Andrejka Lorenčak)
- Ajda Bolčina s sladico La tartelette au citron (Gimnazija Ledina, profesorica Neža Umek)
- Kaja Kremesec s sladico L’opéra (Gimnazija Novo mesto, profesorica Elsa Louis)
- Ela Mežek s sladico Le mille feuilles aux myrtilles et meringue (Gimnazija Poljane, profesorica Petra Hrovat)
- Iza Koščak s sladico La tartelette citron (Gimnazija Novo mesto, profesorica Elsa Louis)
- Tara Perdija s sladico La tarte au chocolat (III. gimnazija Maribor, profesorica Izabela Petek)
- Gaia Petančič s sladico La tarte au citron meringuée (I. gimnazija v Celju, profesorica Andrejka Lorenčak)
